Starten als zzp'er: een kijkje in het leven van online marketeer Danny Bijl

Wat inspireert er nu meer dan geweldige voorbeelden van mannen en vrouwen, die de sprong in het diepe gemaakt hebben en nu succesvol voor zichzelf werken? Met al die probleemloze succesverhalen en té perfecte social media profielen, is het af en toe wel eens fijn om een kijkje achter de schermen van het échte leven te kunnen nemen.


In iedere aflevering van ‘Starten als zzp’er: een kijkje in het leven van’ zeg ik het intimiderende social media front met veel plezier gedag, en vraag ik een aantal geweldige, ambitieuze ondernemers hoe het er nu echt aan toe gaat. Ondernemers met gigantische inkomens, maar ook starters met slechts een paar honderd euro op de spaarrekening. Laat je de komende maanden inspireren en motiveren door deze fijne, échte verhalen en ervaringen van échte zzp’ers en ondernemers.


Vandaag nemen we een kijkje achter de schermen bij Danny Bijl. Danny werkt inmiddels al 4,5 jaar fulltime als online marketeer voor zijn eigen bedrijf DB Online Marketing. Een onderneming die hij ooit eerder naast zijn fulltime baan als SEO specialist begon.Zonder twijfel naar een eigen bedrijf

“Ik had de garantie dat ik 2 dagen in de week bij een opdrachtgever kon gaan werken; maar toch voelde het enigszins spannend om al die zekerheid op te geven.” Vertelt Danny. “Maar het feit dat ik aan toffe eigen projecten zou kunnen werken, alle kansen kon pakken en aan mijn eigen business zou kunnen werken in plaats van die van iemand anders, gaf mij genoeg motivatie om de stap toch te nemen. En laten we het belangrijkste niet vergeten: vrijheid!”


Twijfel niet te lang over de stap richting ondernemerschap: als je echt gepassioneerd bent en goed bent in iets, dan is er altijd werk voor je.

Iets opbouwen naast je huidige baan

Het beginnen als zzp’er kan een stuk makkelijker worden wanneer je jouw onderneming start wanneer je nog een vaste baan hebt. “Ik had weinig tot geen angst om de stap te nemen. Ik had een netwerk opgebouwd en garantie op inkomen. Dit maakte dat er ook geen noemenswaardige tegenslagen voor me waren.”
Twijfel niet te lang over de stap richting ondernemerschap

Het is juist deze voorbereiding die je de zekerheid en mogelijkheden geeft om het ondernemerschap direct goed aan te pakken; zonder voor financiële verrassingen te komen staan. Zo kun je van te voren vast een spaarpotje opbouwen, en financiële zaken zoals een online administratie én een goede boekhouder regelen. “Ik heb vanaf het begin een goede boekhouder en daarnaast doe ik iedere vrijdag de administratie. Dit zorgt voor regelmaat en zorgt ervoor dat alles op orde blijft.” Legt Danny uit. “Wanneer je voor jezelf wilt beginnen en twijfelt, zorg er dan voor dat je al iets opbouwt naast je huidige baan. Die inkomsten moeten geleidelijk aan groeien zodat het op een gegeven moment bijna genoeg moet zijn om het salaris van je baan te dekken. En twijfel niet te lang over de stap richting ondernemerschap: als je echt gepassioneerd bent en goed bent in iets, dan is er altijd werk voor je.”