Negatieve gedachten omzetten tot iets positiefs

Bij iedere grote stap die je wilt nemen of iedere droom die je waar wilt maken, komen negatieve gevoelens kijken. Angst, twijfel en negativiteit spelen vaak een grote rol in ons leven. Wat als het niet lukt. Wat als ik het niet voor elkaar krijg. Wat als mijn bankrekening leeg blijft. Wat als, wat als…Maar het zijn juist die negatieve gevoelens die ontzettend veel kracht hebben. Ze zijn zo ongelooflijk sterk dat je er vaak zelfs maar moeilijk vanaf kunt komen. Dus wat als je die negatieve gevoelens en gedachten met al hun kracht, om zou kunnen zetten tot een positief gevoel en een positieve gedachte?


What you think about all day is what you end up manifesting.

Alles in het leven werkt met the law of attraction. Noem het karma, noem het ‘t lot, noem het wat je wilt: maar wat jij geeft, krijg je terug. Zend jij dus continu negatieve gedachten en gevoelens uit dan is de kans groter dat je negatieve zaken terugkrijgt dan dat je iets positiefs in je leven mag verwachten. Hetzelfde geldt natuurlijk voor positieve gevoelens en gedachten: zend jij positieve gevoelens uit, dan krijg je méér van die positieve gevoelens en ervaringen op je pad.


The law of attraction werkt voor iedereen

Stel je hebt met spoed veel geld nodig. Je wilt een huis kopen, moet de borg voor een nieuwe huurwoning ophoesten of een flinke achterstand in rekeningen betalen. De kans is groot dat jouw gevoelens en gedachten zich focussen op het gebrek aan geld. “Ik heb snel geld nodig”, “hoe ga ik al dat geld ooit bij elkaar krijgen” of zelfs gedachten als “zoveel geld ga ik nooit krijgen”. Wat denk je dat dit soort negatieve gedachten je opleveren? Veel geld, of juist een gebrek aan geld?Focus niet op het negatieve

Zolang jij jouw focus op het negatieve houdt, in dit geval dus het gebrek aan geld, laat je geen ruimte over voor positieve verrassingen. Als jij al zó overtuigd bent van het feit dat je het benodigde bedrag nooit bij elkaar gaat krijgen, hoeveel kans bestaat er dan dat je het daadwerkelijk krijgt?


To manifest your heart's desire you must BE what your heart desires.

Neem maar eens tien minuutjes om jezelf te focussen op het hebben van hoofdpijn. Herhaal negatieve gedachten en gevoelens voor een korte periode en focus je op die verschrikkelijke hoofdpijn waar je nooit vanaf komt… De kans is groot, dat jij met een hoofdpijn eindigt.


Gebruik het placebo effect op wat je wilt in je leven

Gelukkig werkt dit ook de andere kant op. Kijk maar eens naar het placebo effect bij medicijnen. Zolang mensen maar écht geloven dat een placebo medicijn werkt, zullen ze in veel gevallen daadwerkelijke effecten van het placebo medicijn ervaren.


Als je jouw eigen lichaam beter kunt maken door alleen maar te dénken dat je een medicijn neemt dat de klachten oplost, dan is alles toch mogelijk?


You get what you focus on, so focus on what you want.

Dus wat als je de kracht van die negatieve gedachten en gevoelens nu eens gebruikt om iets positiefs voor jezelf te manifesteren. Zodra je zo’n sterk, negatief twijfel gevoel ervaart, probeer het dan eens niet weg te drukken. Accepteer dat gevoel, laat het zijn wat het is en draai het om tot iets positiefs. Gebruik de kracht van het negatieve om er een positieve gedachte en een positief gevoel aan te koppelen.


Verleg je focus op het onmogelijke

Schieten gedachtens door je hoofd als ‘ik kan het niet’ of ‘dit gaat nooit lukken’ of ‘hoe ga ik dit ooit voor elkaar krijgen’, verleg je focus dan eens op de ultieme uitkomst. ‘Dit gaat nooit lukken’ wordt bijvoorbeeld ‘het gaat me lukken’, of nóg sterker: ‘het is me gelukt!’. Draai ‘ik ga die tienduizend euro nooit bij elkaar krijgen’ eens om tot ‘YES! Ik heb die tienduizend euro bij elkaar en kan gaan genieten!’.


Your mind is a powerful thing. When you fill it with positive thoughts, your life will start to change.

Voel wat het met je doet om die positieve gedachte in je hoofd te houden en verleng en versterk dat gevoel zoveel mogelijk. Probeer de gevoelens van het nu (angst, stress, twijfel, verdriet) om te zetten tot de gevoelens die je in de toekomst zou willen ervaren (geluk, blijdschap, liefde). Alleen op die manier kom je in de juiste mindset en de juiste vibratie om het onmogelijke mogelijk te maken.


Positieve manifestaties vullen mijn bankrekening

Sinds ik als zelfstandig ondernemer begonnen ben focus ik mij op het manifesteren van geluk, liefde, geld en positiviteit. En hoewel het (eerlijk is eerlijk) lang niet altijd even makkelijk is, levert het ontzettend veel op. Een positieve mindset, ontzettend veel energie, goede vibes én geld! Want waar ik twee jaar geleden ontzettend bang was dat ik het niet zou redden als zelfstandig ondernemer en dat ik nooit genoeg financiën zou hebben, werk ik nu al twee jaar succesvol door zonder ooit een slechte of benauwende maand gehad te hebben. Waardoor? Hard werk, maar vooral een positieve mindset en volop positieve manifestaties.


Interessant onderwerp? Luister dan ook eens naar Abraham Hicks! Gewoon, lekker bij de koffie of tijdens het tanden poetsen.


Heb jij ervaringen met het manifesteren van positieve dingen? Ik zou het super tof vinden als je jouw ervaringen met me wilt delen in de reacties!

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Of stuur even een mailtje naar lemoustache.nl@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
Myra Kokke

Wie ik ben? >

starten als zzp'er le moustache