Geen energie? Zo kom je terug in die energieke go-getter vibe!

Bijgewerkt: 20 aug 2019

Je hoofd zit boordevol ideeën en je hart loopt over van ambitie. En hoewel je bomvol geweldige plannen zit, vind je jezelf iedere keer weer terug op de bank; starend naar de nieuwste Netflix tv-show. Wat je jezelf ook vertelt, je lijkt de energie om daadwerkelijke stappen te zetten maar niet te kunnen vinden.


Klinkt bekend?


Een groot nadeel van het zelfstandig thuis werken is het feit dat je thuis werkt. Thuis. Die plek waar ook de bank ontzettend dichtbij is. Geen baas die op je vingers kijkt, niemand die je pusht om net dat stapje verder te gaan… Oef, wat is het lastig om jezelf te blijven motiveren. Ik ben dus ook echt wel met grote regelmaat op de bank uitgekomen; wederom op zoek naar een film die me wellicht nog zou kunnen boeien. En waarom? Gewoon omdat ik die ‘go-getter energie’ even helemaal kwijt was.Of je nu thuis werkt of iedere dag hard aan het werk bent bij je fulltime baan en thuis gewoonweg geen energie meer lijkt te hebben; het principe blijft hetzelfde. Die energie die jij nodig hebt om stappen te maken en dromen te verwezenlijken, kan af en toe ver te zoeken zijn. En deze energie is wel essentieel om ervoor te kunnen gaan.


Je positieve vibes terugvinden

De energie die jij voelt wordt mede bepaald door de vibratie (mocht dit nu hartstikke gek voor je klinken, lees dit artikel dan even) waar je jezelf in bevindt. Op die dagen waarop alles fout lijkt te gaan bevind je jezelf bijvoorbeeld in een lage vibratie. Op de dagen waarop je energie oneindig lijkt te zijn bevind je jezelf weer in een hoge vibratie. Geen zorgen: die hoge vibratie is niet zomaar verdwenen. Je bent je positive vibes gewoon even kwijt; en ook hier zijn gelukkig oplossingen voor te vinden. Oplossingen die ervoor zorgen dat jij die hoge energie modus in no-time weer terug hebt!


1. Ben dankbaar

De makkelijkste manier (en je kunt er tijdens het lezen meteen mee beginnen) is het beoefenen van dankbaarheid. Ga even een paar minuutjes zitten en schrijf eens tien dingen op waar je dankbaar voor bent. Doe dit ook iedere avond voordat je naar bed gaat: benoem alle dingen waar je dankbaar voor bent en geef wat extra dankbaarheid aan datgene dat de dag helemaal geweldig maakte. Dankbaarheid geeft je de mogelijkheid om de focus richting het positieve te verleggen; en dat geeft je ontzettend veel energie!


Make every cell in your body vibrate with good energy.

2. Eet voedsel met hoge energiewaarden

En dan heb ik het niet over het aantal calorieën of andere zaken die je op de verpakking terug kunt lezen. Ik heb het over de energie die zich overal om ons heen bevindt; en dus ook in ons voedsel. Rauw, onverwerkt voedsel bevat meer energie dan de verwerkte in plastic-gewikkelde producten. Wanneer jij dit soort producten eet neem jij deze energie op in jouw lichaam. Resultaat? Meer energie! Zo kennen broccoli en bosbessen bijvoorbeeld hoge frequenties (en dus hoge energie). Over het algemeen geldt: hoe natuurlijker (en biologischer) je eten, hoe hoger de frequenties en energiewaarde.


3. Drink veel water

Water heeft een ontzettend grote invloed op onze energie. Hoe positiever je het water drinkt (in dit filmpje zie je hoe), hoe positiever de invloed van het water op je gemoedstand zal zijn. Daarnaast helpt dat water je om alle toxische stoffen van de dag uit je lichaam te spoelen; stoffen die een negatieve impact hebben op je energieniveau.


Be the energy you want to attract.

4. Breng dat lichaam in beweging

Zodra je eenmaal achterover valt op de bank is het gedaan; je lichaam en geest vallen stil. Houdt je lichaam liever in beweging. Zolang jouw bloed actief blijft stromen, creëer je hogere vibraties welke je energiepeil alleen maar verder omhoog zullen brengen. Laten we ook niet vergeten dat actieve beweging (een rondje hardlopen bijvoorbeeld) ervoor zorgt dat het stofje dopamine vrijkomt: ook wel het gelukshormoon genoemd. Kom je dus helemaal uitgeput thuis? Ga dan gewoon even lekker wandelen, fietsen of een rondje hardlopen. Je zult zien dat je in no-time weer vol positieve energie zit.


5. Random acts of kindness

Niet alleen positieve gedachten, maar ook positieve acties geven je een goed gevoel. Dat goede gevoel geeft je vervolgens weer energie. Ben bewust eens vaker wat extra vriendelijk voor mensen in je omgeving. Help de buurvrouw met haar zware boodschappentassen, laat iemand voorgaan in de rij of maak een praatje met een eenzame vreemde. Waar negatieve uitingen als roddelen en klagen je naar lage vibraties trekken, zorgen dit soort positieve uitingen er juist voor dat je jezelf in een hogere vibratie terugvindt!

Nieuwe artikelen direct in je inbox?

Of stuur even een mailtje naar lemoustache.nl@gmail.com

  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn Social Icon
Myra Kokke

Wie ik ben? >

starten als zzp'er le moustache